Sposób przygotowania:
Zielona sałata z ogórkami, rzodkiewką i kukurydzą
1. Ogórki zielone myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Rzodkiewki myjemy, osuszamy i kroimy w półplasterki. Ogórki konserwowe kroimy w większą kostkę. Liście sałaty myjemy, osuszamy i rwiemy na małe części. Olej mieszamy z przyprawą. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
2. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski i dokładnie mieszamy.
3. Sałatkę odstawiamy na kilka minut, żeby składniki przegryzły się. Podajemy i smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
2. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski i dokładnie mieszamy.
3. Sałatkę odstawiamy na kilka minut, żeby składniki przegryzły się. Podajemy i smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.