Sposób przygotowania:
Zielona sałatka z makaronem sojowym
Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Makaro odcedzamy i kroimy na mniejsze części. Kurczaka kroimy w drobną kostkę. W miseczce mieszamy przyprawy i obtaczamy w nim piersi z kurczaka, a następnie podsmażamy je na patelni. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Groszek wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy 6-9 minut (aż będzie miękki). Cukinie kroimy w cienkie paski, wrzucamy na gorącą wodę i gotujemy około 1-1,5 minuty. Wyjmujemy i odsączamy. Do makaronu dodajemy podsmażoną pierś z kurczaka, groszek, cukinię, pieczarki oraz pokrojone liście kapusty pekińskiej.Sałatkę mieszamy, doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem. Sałatkę wykładamy na talerz i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.