Sposób przygotowania:
Zielona sałatka z tuńczykiem
Zielony groszek odcedzić z zalewy. Tuńczyka odcedzić, rozdrobnić widelcem. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Do majonezu dodać jogurt naturalny, sól i pieprz, wymieszać. Wszystkie składniki podzielić na 3 równe części.
Na dno szklanej salaterki wysypać kolejno: 1/3 zielonego groszku, 1/3 żółtego sera, sos majonezowy, 1/3 tuńczyka, 1/3 ogórków kiszonych, sos majonezowy.
Kłaść warstwami aż do zużycia wszystkich składników.
Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Do majonezu dodać jogurt naturalny, sól i pieprz, wymieszać. Wszystkie składniki podzielić na 3 równe części.
Na dno szklanej salaterki wysypać kolejno: 1/3 zielonego groszku, 1/3 żółtego sera, sos majonezowy, 1/3 tuńczyka, 1/3 ogórków kiszonych, sos majonezowy.
Kłaść warstwami aż do zużycia wszystkich składników.