Sposób przygotowania:
Sałatka z kapusty włoskiej
Przygotowanie kapusty.
Kapustę włoską obieramy z wierzchnich liści przecinamy na pół szatkujemy przekładamy do garnka wlewamy bulion i stawiamy na kuchence. Kapustę chwilę dusimy aby zmniejszyła objętość, a bulion nieco odparował.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Do ciepłej kapusty dodajemy cebulę doprawiamy solą i pieprzem mieszamy studzimy.
Marchewkę i jabłko obieramy ze skórki myjemy i ścieramy na tarce na średnich oczkach. Do zimnej kapusty dodajemy starte jabłka i marchewkę, koncentrat pomidorowy i sok cytrynowy. Ja dodatkowo dodałam trochę pieprzu cytrynowego. Mieszamy składniki sałatki.
Sałatkę posypujemy posiekaną natką pietruszki. Sałatkę odstawiamy aby smaki się przegryzły. POLECAM!!!
Kapustę włoską obieramy z wierzchnich liści przecinamy na pół szatkujemy przekładamy do garnka wlewamy bulion i stawiamy na kuchence. Kapustę chwilę dusimy aby zmniejszyła objętość, a bulion nieco odparował.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Do ciepłej kapusty dodajemy cebulę doprawiamy solą i pieprzem mieszamy studzimy.
Marchewkę i jabłko obieramy ze skórki myjemy i ścieramy na tarce na średnich oczkach. Do zimnej kapusty dodajemy starte jabłka i marchewkę, koncentrat pomidorowy i sok cytrynowy. Ja dodatkowo dodałam trochę pieprzu cytrynowego. Mieszamy składniki sałatki.
Sałatkę posypujemy posiekaną natką pietruszki. Sałatkę odstawiamy aby smaki się przegryzły. POLECAM!!!
gusia1000