Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem, fasolą i słonecznikiem
Pierś z kurczaka obsypać przyprawą do gyrosa i skropić olejem. Następnie piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 20-25 minut. Wystudzić.
Przygotować sos: jogurt połączyć z majonezem, dodać drobno posiekane ząbki czosnku i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sałatę porwać na kawałki. Ogórek obrać i pokroić w większą kostkę. Pomidorki pokroić na ćwiartki. Fasolę osączyć z zalewy na sitku.
Na patelni uprażyć słonecznik. Przestudzić. Sałatę połączyć z ogórkiem, pomidorkami i fasolą. Dołożyć pokrojonego w kostkę kurczaka.
Wszystko zalać sosem czosnkowym i posypać prażonym słonecznikiem. Schłodzić w lodówce.
Przygotować sos: jogurt połączyć z majonezem, dodać drobno posiekane ząbki czosnku i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sałatę porwać na kawałki. Ogórek obrać i pokroić w większą kostkę. Pomidorki pokroić na ćwiartki. Fasolę osączyć z zalewy na sitku.
Na patelni uprażyć słonecznik. Przestudzić. Sałatę połączyć z ogórkiem, pomidorkami i fasolą. Dołożyć pokrojonego w kostkę kurczaka.
Wszystko zalać sosem czosnkowym i posypać prażonym słonecznikiem. Schłodzić w lodówce.
dorota w
szynszyla
halina
szynszyla