Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Zielona surówka z kalarepką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Surówka z kapusty pekińskiej i świeżej kalarepki z dodatkiem zielonego pesto i szczypiorku... Doskonały dodatek do obiadu...

Zielona surówka z kalarepką

Składniki:

Zielona surówka z kalarepką

 

  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • 3 duże łodygi szczypioru
  • 1/2 kalarepki
  • 1 czubata łyżka zielonego pesto
  • 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego

Sposób przygotowania:

Zielona surówka z kalarepką

Etap 1

Zielona surówka z kalarepką
Poszatkowana kapusta pekińska przełożona do miski.

Kapustę pekińską poszatkować, przełożyć do miski.

Etap 2

Zielona surówka z kalarepką
Obrana i starta kalarepka i pokrojony drobno szczypior.

Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szczypior drobno pokroić.

Etap 3

Zielona surówka z kalarepką
Wszystkie składniki dodane do poszatkowanej kapusty.

Do kapusty dodać szczypior i kalarepkę. Dodać też majonez, jogurt, pesto, trochę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać, odłożyć na kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły". Podawać jako dodatek do obiadu.