slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Zielona surówka z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną i chrupiącą surówkę z młodej kapusty z ogórkiem gruntowym oraz dymką. Taka zielona surówka pasuje jako dodatek do obiadu.

Zielona surówka z młodej kapusty

Składniki:

Zielona surówka z młodej kapusty

 

  • 400 g młodej kapusty
  • 1 ogórek gruntowy
  • pół pęczka dymki
  • 1 łyżeczka soli, pieprzu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Zielona surówka z młodej kapusty
Ogórek oraz dymkę myjemy i osuszamy. Kapustę drobno kroimy i przekładamy do miski. Ogórek kroimy w półplasterki i dodajemy do pokrojonej kapusty. Dymkę drobno siekamy, dodajemy do pokrojonej kapusty oraz ogórka i mieszamy. Dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny i oliwę oraz dokładnie mieszamy. Podajemy.