Sposób przygotowania:
Surówka z młodej kapusty z cukinią
Kapustę obrać z brzydkich liści, oczyścić i poszatkować drobno. Wrzucić do miski, posolić i ugnieść dłonią.
Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Cukinię umyć, osuszyć i również zetrzeć na tarce. Wrzucić do kapusty i wymieszać.
Sos: wymieszać dokładnie majonez z jogurtem, doprawić do smaku. Wlać do warzyw i wymieszać.
Szczypiorek posiekać i posypać surówkę tuż przed podaniem.
Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Cukinię umyć, osuszyć i również zetrzeć na tarce. Wrzucić do kapusty i wymieszać.
Sos: wymieszać dokładnie majonez z jogurtem, doprawić do smaku. Wlać do warzyw i wymieszać.
Szczypiorek posiekać i posypać surówkę tuż przed podaniem.