Sposób przygotowania:
Surówka z młodej kapusty z cukinią
Kapustę obrać z brzydkich liści, oczyścić i poszatkować drobno. Wrzucić do miski, posolić i ugnieść dłonią.
Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Cukinię umyć, osuszyć i również zetrzeć na tarce. Wrzucić do kapusty i wymieszać.
Sos: wymieszać dokładnie majonez z jogurtem, doprawić do smaku. Wlać do warzyw i wymieszać.
Szczypiorek posiekać i posypać surówkę tuż przed podaniem.
Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Cukinię umyć, osuszyć i również zetrzeć na tarce. Wrzucić do kapusty i wymieszać.
Sos: wymieszać dokładnie majonez z jogurtem, doprawić do smaku. Wlać do warzyw i wymieszać.
Szczypiorek posiekać i posypać surówkę tuż przed podaniem.
![Surówka z młodej kapusty z cukinią Surówka z młodej kapusty z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-mlodej-kapusty-z-cukinia-358407.jpg)
![Surówka z młodej kapusty z cukinią Surówka z młodej kapusty z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-mlodej-kapusty-z-cukinia-358408.jpg)
![Surówka z młodej kapusty z cukinią Surówka z młodej kapusty z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-mlodej-kapusty-z-cukinia-358409.jpg)