slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 970]

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem malinowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną surówkę z kapusty pekińskiej z kiełkami, rzodkiewkami, pomidorkami i papryką. Do surówki przygotowałam pyszny sos na bazie dżemu malinowego i oliwy. Polecam surówkę jako dodatek do obiadu.

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem malinowym

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem malinowym

 

  • 350 g kapusty pekińskiej
  • pęczek rzodkiewek
  • 25 g kiełków rzodkiewek
  • garść pomidorków koktajlowych
  • kawałek żółtej papryki

 

  • Sos:
  • 1 łyżka dżemu malinowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem malinowym
Warzywa myjemy i osuszamy. Kapustę siekamy i przekładamy do miski. Rzodkiewki kroimy w plasterki a paprykę w paseczki i dodajemy do kapusty. Pomidorki kroimy w cząstki i dodajemy razem z kiełkami do pozostałych składników, mieszamy.

Sos: 

W słoiczku mieszamy ze sobą dżem malinowy, sok z cytryny, oliwę i przyprawy.

Polewamy sosem surówkę przed podaniem.