edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 107]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czerwonej fasoli, pomidorów oraz startej marchewki z majonezem.

Surówka z kapusty pekińskiej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 2 pomidory malinowe
  • 2 marchewki
  • 1 /2 puszki fasoli czerwonej
  • 2 - 3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
1. Kapustę kroimy na pół i drobno kroimy. Przekładamy do miski i odrobinę solimy aby kapusta stała się miękka. 

2. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.

3. Pomidory kroimy w drobną kosteczkę. 

4. Do kapusty dodajemy startą marchewkę, pokrojone pomidory oraz czerwoną fasolę. 

5. Dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy i podajemy jako surówkę do obiadu.
Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę kroimy na pół i kroimy drobno w paseczki
Surówka z kapusty pekińskiej
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach
Surówka z kapusty pekińskiej
Czerwoną fasolę odsączamy na sitku i dodajemy do surówki
Surówka z kapusty pekińskiej
Pomidory myjemy i drobno kroimy w kosteczkę