Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty pekińskiej
1. Kapustę kroimy na pół i drobno kroimy. Przekładamy do miski i odrobinę solimy aby kapusta stała się miękka.
2. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.
3. Pomidory kroimy w drobną kosteczkę.
4. Do kapusty dodajemy startą marchewkę, pokrojone pomidory oraz czerwoną fasolę.
5. Dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy i podajemy jako surówkę do obiadu.
2. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.
3. Pomidory kroimy w drobną kosteczkę.
4. Do kapusty dodajemy startą marchewkę, pokrojone pomidory oraz czerwoną fasolę.
5. Dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy i podajemy jako surówkę do obiadu.