Sposób przygotowania:
Zielony deserek z awokado i banana
Awokado kroimy na pół, usuwamy pestki i wyjmujemy miąższ ze skórki, najlepiej łyżką. Miąższ kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do kielicha blendera lub innego wysokiego naczynia.
1 banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, dokładamy do awokado i wlewamy sok z cytryny oraz miód, blendujemy na gładką masę. Przekładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki.
Pozostałego banana obieramy i kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny i dekorujemy przygotowany deser.
1 banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, dokładamy do awokado i wlewamy sok z cytryny oraz miód, blendujemy na gładką masę. Przekładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki.
Pozostałego banana obieramy i kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny i dekorujemy przygotowany deser.