Sposób przygotowania:
Zielony hummus ze szpinakiem
Ciecierzycę namoczyć na noc. Następnego dnia przepłukać kilkakrotnie wodą i ugotować do miękkości. Odsączyć ( trochę wody z gotowania zachować) i ostudzić.
W blenderze umieścić ciecierzycę, umyty szpinak, pastę tahini, posiekany czosnek, oliwę, kilka łyżek wody z gotowania, sok z cytryny i sól– wszystko dokładnie zblendować na gładką masę.
Gdy masa będzie za gęsta dodać jeszcze trochę wody z gotowania. W razie potrzeby doprawić dodatkową solą i sokiem z cytryny.
Blog: Cooking for Emily
W blenderze umieścić ciecierzycę, umyty szpinak, pastę tahini, posiekany czosnek, oliwę, kilka łyżek wody z gotowania, sok z cytryny i sól– wszystko dokładnie zblendować na gładką masę.
Gdy masa będzie za gęsta dodać jeszcze trochę wody z gotowania. W razie potrzeby doprawić dodatkową solą i sokiem z cytryny.
Blog: Cooking for Emily