Sposób przygotowania:
Zielony smok
Wszystkie skladniki do ciasta zmiksowac. Dodac male cukiereczki kolorowe ( aby wnetrze smoka tez bylo ciekawe!). Wlozyc do okraglej formy i piec 20-25 min. w 160-170 °C. Po upieczeniu ciasto schlodzic. Nastepnie pokroic ciasto na 4 czesci i polozyc je obok siebie tak, aby powstala fala. Glowe i ogon uformowac wycinajac ciasto. Z wycietych kawalkow ciasto zrobic lapy. Z cukru pudru i soku cytrynowego zrobic lukier i zafarbowac go zielona farba. Polac cale ciasto. Gebe zafarbowac czerwonym pisakiem, bialym namalowac zeb i do geby wlozyc zelki -nitki jako jezyk. Z lentilek zrobic oczy. Na grzbiet przymocowac za pomoca lukru ( bialego!) kawalki zelek-owocow. Tuz przed podaniem wlozyc do geby zapalone zimne ognie, aby smok mogl ziajac ogniem! Milej zabawwy!
Magdusia1312
malgorzata
:)
cremebrule
jarek-energy
sandra200
elutka
karla
lily
Tomo