marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zielony sos śmietankowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Śmietankę ubić,wymieszać z majonezem,octem i sokiem cytrynowym.Natkę i koperek opłukać i posiekać.Dodać do sosu z pastą sardelową.Przyprawić

Zielony sos śmietankowy.

Składniki:

Zielony sos śmietankowy.

 

  • 125 ml.śmietanki,
  • 2 pełne łyżki majonezu,
  • 2-3 łyżki octu,
  • sok z cytryny,
  • pęczek natki,
  • pęczek koperku,
  • łyżeczka pasty sardelowej,
  • płaska łyżeczka cukru.

Sposób przygotowania:

Zielony sos śmietankowy.
Śmietankę ubić,wymieszać z majonezem,octem i sokiem cytrynowym.Natkę i koperek opłukać i drobno posiekać.Dodać do sosu z pastą sardelową.Przyprawić do smaku cukrem.