Sposób przygotowania:
Ziemniaczki opiekane z koperkiem
Młode ziemniaczki dokładnie myjemy nastepnie zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy je do miekkości w mundurkach. Kiedy wystygną ściagamy z nich skórke, a następnie każdy z osobna obtaczamy w suszonym (lub tez świeżym koperku) - koperek w wiekszości spadnie podczas smażenia ale bedzie aromat. na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy ziemniaczki które smazymy do tego czasu aż po obu stronach zrobią sie złociste i chrupiace. Doskonały sposób na ziemniaki z poprzedniego dnia
Babciagramolka
A tak przy okazji - koperek wcale nie spada w trakcie podsmażania jeśli ziemniaki nie pływają w tłuszczu .
Koperek świeży nawet w zimie to nie majątek ( różni się tylko wielkością pęczka ) więc po co sypac suszonym i marnować młode ziemniaki .Przepraszam ale dla mnie suszony koper ( szczególnie ten kupny ) to zwykłe ,, siano " .