Sposób przygotowania:
Ziemniaki pieczone z natką pietruszki ala frytki
Ziemniaki obieramy i płuczemy. Następnie kroimy ziemniaki w słupki ala frytki. Ziemniaki przekładamy do naczynia żaroodpornegolub ceramicznego wyłożonego folią aluminiowa którą wcześniej skrapiamy oliwą. Natkę pietruszki płuczemy, osuszamy i siekamy.
Ziemniaki oprószamy sola oraz natka - skrapiam lekko oliwą. Zamykam szczelnie w foli. Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 50-60 minut.
Ostatni kwadrans piekę ziemniaki odchylając folie by się przyrumieniły.
Ziemniaki oprószamy sola oraz natka - skrapiam lekko oliwą. Zamykam szczelnie w foli. Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 50-60 minut.
Ostatni kwadrans piekę ziemniaki odchylając folie by się przyrumieniły.