Sposób przygotowania:
Ziemniaki pieczone ze smalcem i cebulką
Ziemniaki obieramy, dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Układamy w naczyniu do zapiekania. Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzewamy smalec i wrzucamy cebulkę, podsmażamy kilka chwil, aż tylko lekko się zeszkli. Solimy dość mocno i dodajemy pieprz do smaku.
Polewamy tym ziemniaki, wstawiamy je do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach, w zależności od ich wielkości i rodzaju ok. 50 minut, aż będą miękkie i lekko przyrumienione.
Na patelni rozgrzewamy smalec i wrzucamy cebulkę, podsmażamy kilka chwil, aż tylko lekko się zeszkli. Solimy dość mocno i dodajemy pieprz do smaku.
Polewamy tym ziemniaki, wstawiamy je do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach, w zależności od ich wielkości i rodzaju ok. 50 minut, aż będą miękkie i lekko przyrumienione.