Sposób przygotowania:
Ziemniaki z lazurem,wędzoną słoniną z piekarnika
Ziemniaki niewielkie o jednakowej wielkości podgotować w nie solonej wodzie, nie rozgotować, wylać na durszlak i ostudzić.
Blaszkę 28x25 cm wyłożyć srebrną folią, z durszlaka wysypać ziemniaki, posypać papryką słodką i ostrą.
Na ziemniakach rozłożyć ser lazur, na serze rozłożyć plasterki wędzonej słoniny.
Piekarnik nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, ziemniaki piec bez przykrycia około 40 minut.
Przed podaniem posypać koperkiem i podać z zimną maślanką.
Blaszkę 28x25 cm wyłożyć srebrną folią, z durszlaka wysypać ziemniaki, posypać papryką słodką i ostrą.
Na ziemniakach rozłożyć ser lazur, na serze rozłożyć plasterki wędzonej słoniny.
Piekarnik nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, ziemniaki piec bez przykrycia około 40 minut.
Przed podaniem posypać koperkiem i podać z zimną maślanką.