Sposób przygotowania:
Ziemniaczane pałki z piekarnika
Pyry obieramy ze skórki, dokładnie myjemy. Następnie kroimy w plastry a te w pałeczki. Tak przygotowane pałeczki wrzucamy do miski, zalewamy wodą, płuczemy, wylewamy na durszlak i zostawiamy do obcieknięcia. Potem dodatkowo osuszamy na papierowym ręczniku.
Suche ziemniaki przekładamy do miski, polewamy olejem i posypujemy przyprawami, mieszamy dokładnie. Frytki przekładamy na blachy wyłożone papierem do pieczenia, układamy jedną warstwą w odstępach. Pieczemy 30 min w 200st mieszając łopatka pałeczki co jakiś czas.
Suche ziemniaki przekładamy do miski, polewamy olejem i posypujemy przyprawami, mieszamy dokładnie. Frytki przekładamy na blachy wyłożone papierem do pieczenia, układamy jedną warstwą w odstępach. Pieczemy 30 min w 200st mieszając łopatka pałeczki co jakiś czas.