dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Ziemniaczane pałki z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pałeczki z piekarnika w pysznym i zdrowym wydaniu. Łatwe do przygotowania, wystarczy obrac i pokroić pyry, przyprawić a potem upiec.

Ziemniaczane pałki z piekarnika

Składniki:

Ziemniaczane pałki z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczane pałki z piekarnika
Pyry obieramy ze skórki, dokładnie myjemy. Następnie kroimy w plastry a te w pałeczki. Tak przygotowane pałeczki wrzucamy do miski, zalewamy wodą, płuczemy, wylewamy na durszlak i zostawiamy do obcieknięcia. Potem dodatkowo osuszamy na papierowym ręczniku.

Suche ziemniaki przekładamy do miski, polewamy olejem i posypujemy przyprawami, mieszamy dokładnie. Frytki przekładamy na blachy wyłożone papierem do pieczenia, układamy jedną warstwą w odstępach. Pieczemy 30 min w 200st mieszając łopatka pałeczki co jakiś czas.