Sposób przygotowania:
Schab z ziemniakami z piekarnika
Mięso pokroiłam na 7 plastrów, posypałam pieprzem ziołowym, solą, czerwoną papryką, listkami rozmarynu i ostawiłam na 30 minut.
Ziemniaki i marchew obrałam, umyłam. Ziemniaki pokroiłam w ćwiartki, marchew w większe kawałki. Warzywa wymieszałam z oliwą, solą, pieprzem i tymiankiem. Czosnek pokroiłam w plastry, rozłożyłam na mięsie.
Do rękawa do pieczenia włożyłam mięso, warzywa, zawiązałam z obu stron. Rękaw nakłułam z wierzchu w kilku miejscach. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika, piekłam ok 2 godzin w temp. 150stC (czas pieczenia zależy od twardości mięsa - u mnie było gotowe po 1,5 godzinie).
Przed podaniem można posypać posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem. Podaję z ulubioną surówką albo sosem np. jogurtowym.
Smacznego!
Ziemniaki i marchew obrałam, umyłam. Ziemniaki pokroiłam w ćwiartki, marchew w większe kawałki. Warzywa wymieszałam z oliwą, solą, pieprzem i tymiankiem. Czosnek pokroiłam w plastry, rozłożyłam na mięsie.
Do rękawa do pieczenia włożyłam mięso, warzywa, zawiązałam z obu stron. Rękaw nakłułam z wierzchu w kilku miejscach. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika, piekłam ok 2 godzin w temp. 150stC (czas pieczenia zależy od twardości mięsa - u mnie było gotowe po 1,5 godzinie).
Przed podaniem można posypać posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem. Podaję z ulubioną surówką albo sosem np. jogurtowym.
Smacznego!