Sposób przygotowania:
Ziemniaki z serem i cebulą
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebule. Przyprawiamy solą i Kucharkiem. Smażymy do zrumienienia, co jakiś czas mieszając.
Ziemniaki obieramy i myjemy. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Solimy i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Odcedzamy i dokładnie tłuczemy. Następnie dodajemy połowę gorącej cebuli i dokładnie mieszamy.
Do ziemniaków wymieszanych z cebulą dodajemy pieprz. Następnie ser rozdrabniamy i dorzucamy do garnka. Całość ponownie mieszamy.Na talerzach układamy kulki ziemniaków z cebulą i serem. Każdą kulkę polewamy pozostałą gorącą smażoną cebulą.Tak przygotowane danie podajemy na gorąco z barszczem czerwonym do picia.
Ziemniaki obieramy i myjemy. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Solimy i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Odcedzamy i dokładnie tłuczemy. Następnie dodajemy połowę gorącej cebuli i dokładnie mieszamy.
Do ziemniaków wymieszanych z cebulą dodajemy pieprz. Następnie ser rozdrabniamy i dorzucamy do garnka. Całość ponownie mieszamy.Na talerzach układamy kulki ziemniaków z cebulą i serem. Każdą kulkę polewamy pozostałą gorącą smażoną cebulą.Tak przygotowane danie podajemy na gorąco z barszczem czerwonym do picia.