Sposób przygotowania:
Jabłka w cieście twarogowymETAP 1:
![Jabłka w cieście twarogowym Jabłka w cieście twarogowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/jablka-w-ciescie-twarogowym-399781.jpg)
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło i pozostałe składniki, oprócz jabłek. Zagnieść ciasto i odstawić na 15 min do lodówki. W tym czasie można obrać i pokroić jabłka w ósemki, wycinając gniazda nasienne.
ETAP 2:
![Jabłka w cieście twarogowym Jabłka w cieście twarogowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/jablka-w-ciescie-twarogowym-399783.jpg)
Ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm i pociąć na paski o szerokości nieco większej niż kawałek jabłka. Kłaść jabłko na końcu i zawinąć, tak aby całe było otulone ciastem. Nadmiar odciąć i posklejać końce dociskając w dłoni. Układać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto z wierzchu można nakłuć widelcem, wtedy nie będzie tak dużej pustej przestrzeni po upieczeniu.
ETAP 3:
![Jabłka w cieście twarogowym Jabłka w cieście twarogowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/jablka-w-ciescie-twarogowym-399784.jpg)
Ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 25 minut do lekkiego zrumienienia.
ETAP 4:
Cukier puder rozetrzeć z sokiem, dodając go stopniowo i kontrolując gęstość lukru. Polać po upieczonych ciasteczkach. Mogą być jeszcze ciepłe. Smacznego :)
ciasteczka
biedroneczki
ciasteczka
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki