iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zimowy szczupak

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczny szczupak w białej scenerii.

Zimowy szczupak

Składniki:

Zimowy szczupak

 

  • 1 szt szczupak,
  • 1 garść makaron ryżowy,
  • 6 szt CEBULKI MARYNOWANE,
  • Sól,
  • przyprawa do ryby
  • sok z cytryny
  • pieprz grubomielony

Sposób przygotowania:

Zimowy szczupak
Dzwonek szczupaka marynujemy w soku z cytryna oliwie ,przyprawie do ryb i pieprzu .Marynujemy ok 20 min . Następnie smażymy na patelni na oleju nie obtaczamy go w niczym . Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem nakrywamy talerzem na ok 10 min . Cebulki odcedzamy . Podajemy szczupaka na ciepło z makaronem i cebulkami . Wszystko doprawiamy czarnym grubo mielonym pieprzem .