Sposób przygotowania:
Rosół ze szczupaka
Do garnka włóż rybie ogony, głowy i kręgosłupy, dodaj drobno pokrojone warzywa, zioła i przyprawy, całość zalej wodą i powoli doprowadź do wrzenia, po zagotowaniu dodaj szparagi i kawałki fileta, wywar powinien gotować się jeszcze tylko 30 min.
Gotowy rosół powinien postać 20 min żeby się wyklarował, potem należy przelać go przez lnianą ściereczkę i dopiero wtedy można go doprawić solą i pieprzem.
Z mąki wody i jaj przygotuj ciasto na makaron powinno mieć konsystencję śmietany, ciasto przelej do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciskaj z niego makaron w prost do wrzącej wody(gotuj 3 min).
Zupę podawaj z makaronem, szparagami i porcją ugotowanego fileta.
Gotowy rosół powinien postać 20 min żeby się wyklarował, potem należy przelać go przez lnianą ściereczkę i dopiero wtedy można go doprawić solą i pieprzem.
Z mąki wody i jaj przygotuj ciasto na makaron powinno mieć konsystencję śmietany, ciasto przelej do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciskaj z niego makaron w prost do wrzącej wody(gotuj 3 min).
Zupę podawaj z makaronem, szparagami i porcją ugotowanego fileta.
pietroocha
Marika-