gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Złote babeczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

babeczki bardzo dobre, wnuczka zajadała się nimi :)

Złote babeczki

Składniki:

Złote babeczki

 

  • 20 dag margaryny
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 2 jajka
  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szklanka mleka
  • lukier

Sposób przygotowania:

Złote babeczki
Do miski włożyć margarynę i cukier z cukrem wanilinowym. Całość dokładnie wymieszać. Wbić jajka i ucierać dalej. Później przesiać przez sito mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gdy się połączą składniki dodać mleko i całość dobrze wymieszać do powstania jednolitej masy. Następnie przełożyć ciasto po trochu do foremek na muffinki. Wyłożyć do ok. 2/3 foremki. Piec w 180 st. przez ok. 25 minut. Po upieczeniu polać lukrem. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka