Sposób przygotowania:
Złoty puszek
Owoce dokładnie wyszorować i sparzyć wrzątkiem . Zalać zimną wodą i gotować około 30 minut. odcedzić, ostudzić. Pokroić, usunąć pestki i zmiksować lub przetrzeć
przez sito. Mąkę przesiać z sodą i szczyptą
soli. Jajka ubić z cukrem pudrem, a następnie dodawać połyżce mąkę i kaszę kukurydzianą wymieszać z owocami. Wlać oliwę
i wyrobić jednolite ciasto. Przęlać do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekamika (180"C) na 50-60 minut. Posypać cukrem pudrem (najlepiej przez sitko), a gdy ostygnie, wyłożyć na talerz. Można przy-
brać bitą Śmietaną (może być w sprayu).
przez sito. Mąkę przesiać z sodą i szczyptą
soli. Jajka ubić z cukrem pudrem, a następnie dodawać połyżce mąkę i kaszę kukurydzianą wymieszać z owocami. Wlać oliwę
i wyrobić jednolite ciasto. Przęlać do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekamika (180"C) na 50-60 minut. Posypać cukrem pudrem (najlepiej przez sitko), a gdy ostygnie, wyłożyć na talerz. Można przy-
brać bitą Śmietaną (może być w sprayu).