Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Złoty puszek

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty ;)

Złoty puszek

Składniki:

Złoty puszek

 

Sposób przygotowania:

Złoty puszek
Owoce dokładnie wyszorować i sparzyć wrzątkiem . Zalać zimną wodą i gotować około 30 minut. odcedzić, ostudzić. Pokroić, usunąć pestki i zmiksować lub przetrzeć
przez sito. Mąkę przesiać z sodą i szczyptą
soli. Jajka ubić z cukrem pudrem, a następnie dodawać połyżce mąkę i kaszę kukurydzianą wymieszać z owocami. Wlać oliwę
i wyrobić jednolite ciasto. Przęlać do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekamika (180"C) na 50-60 minut. Posypać cukrem pudrem (najlepiej przez sitko), a gdy ostygnie, wyłożyć na talerz. Można przy-
brać bitą Śmietaną (może być w sprayu).