Sposób przygotowania:
Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym
Rosół doprowadzamy do wrzenia.
Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki. Dokładnie każdą myjemy, po czym przekładamy do garnka do gotowania na parze i gotujemy przez 3 minuty.
Ugotowane na parze różyczki brokuła ostrożnie dodajemy do garnka z rosołem ( ja zostawiłam część do dekoracji). Za pomocą blendera miksujemy zawartość garnka. Ja miksowałam do momenty, aż duże łodyżki zniknęły. Małe kuleczki, które są nierozwiniętymi kwiatami zostały w zupie. Nam osobiście to nie przeszkadza. Jeśli zaś ktoś tego nie lubi proponuję pogotować zupę dłużej i dopiero wtedy ją miksować do uzyskania satysfakcjonującej nas konsystencji. Doprawiamy do smaku. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Brokuł nie był gotowany w wodzie więc zachował wszystko to co najważniejsze. Nie jest bardzo miękki dlatego też zmiksowanie go na gładki krem będzie niemożliwe.
Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki. Dokładnie każdą myjemy, po czym przekładamy do garnka do gotowania na parze i gotujemy przez 3 minuty.
Ugotowane na parze różyczki brokuła ostrożnie dodajemy do garnka z rosołem ( ja zostawiłam część do dekoracji). Za pomocą blendera miksujemy zawartość garnka. Ja miksowałam do momenty, aż duże łodyżki zniknęły. Małe kuleczki, które są nierozwiniętymi kwiatami zostały w zupie. Nam osobiście to nie przeszkadza. Jeśli zaś ktoś tego nie lubi proponuję pogotować zupę dłużej i dopiero wtedy ją miksować do uzyskania satysfakcjonującej nas konsystencji. Doprawiamy do smaku. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Brokuł nie był gotowany w wodzie więc zachował wszystko to co najważniejsze. Nie jest bardzo miękki dlatego też zmiksowanie go na gładki krem będzie niemożliwe.
anemon
misia5