Sposób przygotowania:
Dietetyczna zupa brokułowa
Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Pietruszkę, selera i pora kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Cebulkę podsmażamy na łyżeczce oliwy z oliwek. Dodajemy do niej warzywa.
Wszystko zalewamy wrzącą wodą, dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, sól i ziarenka pieprzu.
Zupę gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy różyczki brokuła.
Zupę doprawiamy ziołami prowansalskimi.
Wszystko zalewamy wrzącą wodą, dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, sól i ziarenka pieprzu.
Zupę gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy różyczki brokuła.
Zupę doprawiamy ziołami prowansalskimi.
gusia1000