Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

moja wersja zupy cebulowej

Zupa cebulowa

Składniki:

Zupa cebulowa

 

  • 1,5 kg cebuli
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 marchewka
  • 1 l gorącego rosołu wołowego
  • 4 kromki zarumienionego chleba(pokrojonego w kostkę)
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa
Cebule posiekać i wrzucić do garna.
Dodać posiekaną marchewkę i seler, raz oliwę.
Trzymać na małym ogniu pod przykryciem dość często mieszając ok. 20 minut.
Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem i nadal gotować kolejne 20 minut w trakcie dolewać stopniowo bulionu.
Na koniec wlać cały bulion i całość jeszcze podgrzać.

Tagi:

chleb cebula