Hanuta

Hanuta

Kucharz
[Przepisów: 20]

Zupa chińska z lanym jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

łatwa prosta i pyszna zupa

Zupa chińska z lanym jajkiem

Składniki:

Zupa chińska z lanym jajkiem

 

  • 2 kostki bulionu drobiowego
  • jedna szklanka groszku mrożonego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • jedna łyżka sosu sojowego
  • 1 jajko
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa chińska z lanym jajkiem
Wrzucić kostki do 1 litra gorącej wody. Zamieszać i poczekać aż się rozpuszczą. Do bulionu wspy groszek. Rozbij jajko do miseczki i roztrzep dokładnie widelcem. Wlej je do zupy i dokładnie wymieszaj. Z jajka powinny powstać ścięte strzępki. Dodaj sos sojowy, sól, pieprz do smaku. Podawaj w miseczkach z posiekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO

Tagi:

jajko sosy jajka