noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

zupa chlebkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczna, a niedroga sycaca zupa

zupa chlebkowa

Składniki:

zupa chlebkowa

 

  • 300 gram pełnoziarnistego chleba,
  • 2 cebule,
  • 3 marchewki,
  • seler,
  • 6 szklanak bulionu warzywnego (z kostki),
  • 6 łyżek jogurtu,
  • szczypiorek,
  • 6 łyzek oleju,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

zupa chlebkowa
Chleb kroimy w kosteczkę. Warzywa drobno kroimy i podsmazamy na oleju, dodajemy chleb, mieszamy, przesmazamy. Dodajemy bulion, przyprawiamy, gotujemy około 20 minut. Dodajemy jogurt, po nalaniu na talerze posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Tagi:

chleb