djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Zupa cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa dla wielbicieli cytrusów. Troszkę kwaśna.

Zupa cytrynowa

Składniki:

Zupa cytrynowa

 

  • pietruszka, por, 1 szklanka śmietany, 3 łyżki mąki, 2 łyżki masła, natka pietruszki, do smaku cukier, sól

 

Sposób przygotowania:

Zupa cytrynowa
Marchewkę trzeba zetrzeć na tarce i dusić na maśle aż nabierze złotego koloru. Resztę warzyw również zetrzeć na tarce i gotujemy w wodzie. Następnie dodajemy marchewkę. Wszystko doprawić. Mąkę mieszamy ze śmietana i wlewamy do zupy, aby nie powstały grudki. Chwilę gotujemy. Następnie przelewamy przez sitko, aby pozostała sama ciecz. Do takiego wywaru musimy wrzucić skórkę z cytryny i wlać sok z cytryny.