lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Zupa grysikowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna zupa grysikowa. Smacznego !

Zupa grysikowa

Składniki:

Zupa grysikowa

 

  • 1 porcja rosołowa
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 2 litry wody
  • pieprz
  • sól
  • vegeta
  • 6 łyżek grysiku
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa grysikowa
Porcje rosołową oczyścić i gotować w wodzie. Marchewki, pietruszkę oraz seler umyć i obrać, a później dodać do gotującej się porcji rosołowej w wodzie. Całość gotować. Zupę doprawić do smaku pieprzem, solą oraz vegetą do smaku według własnego uznania. Zupę pomieszać i dalej gotować. W następnej kolejności wyciągnąć z zupy ugotowaną porcję rosołową oraz warzywa ( pietruszkę, seler i marchewkę). Zupę jeszcze gotować i dodać do niej około 6 łyżek grysiku ( jak ktoś chce to może dać więcej lub mniej grysiku). Zupę jeszcze chwilę gotować. Wyciągniętą marchewkę z zupy można pokroić w plasterki i ponownie wrzucić do zupy. Natkę pietruszki umyć, posiekać i posypać na koniec zupę.