gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa jagodowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo lubię zupy owocowe, a jagodowa z makaronem jest moją ulubioną. Najlepiej smakuje schłodzona..

Zupa jagodowa z makaronem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa jagodowa z makaronem

 

  • 2 litry wody
  • 1/2 litra jagód
  • 1 łyżeczka soli
  • 6 łyżek cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/2 szklanki śmietanki 12%
  • 2 łyżki mąki
  • 1 opakowanie makaronu świderki

Sposób przygotowania:

Zupa jagodowa z makaronem
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Wodę wlewamy do garnka i zagotowujemy. Wsypujemy jagody i dodajemy sól, cukier oraz cukier waniliowy. Gotujemy około 15 minut. Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do gotującej się zupy. Mieszając zagotowujemy. Studzimy. Porcję makaronu wykładamy na talerz i wlewamy zupę.
Zupa jagodowa z makaronem
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy.
Zupa jagodowa z makaronem
Wsypujemy jagody i dodajemy sól, cukier oraz cukier waniliowy. Gotujemy około 15 minut.
Zupa jagodowa z makaronem
Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do gotującej się zupy.

Tagi:

makaron