halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Zupa owocowa z truskawek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 3/5 głosów: 7

Zupa owocowa z truskawek jest bardzo smaczna i aromatyczna na gorące dni i nie tylko . Można ją przyrządzić nie schładzając śmietanki i jogurtu.

Zupa owocowa z truskawek

Składniki:

Zupa owocowa z truskawek

 

  • truskawki 1 kg
  • jogurt naturalny gęsty 600 ml
  • słodka śmietanka 600 ml
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • wiórki kokosowe 6 łyżek
  • cukier puder 8 łyżek

Sposób przygotowania:

Zupa owocowa z truskawek
Truskawki umyć. Następnie odszypułkować. Pozostawić 6 truskawek do dekoracji.

Jogurt oraz śmietankę mocno schłodzić w lodówce .Do wysokiego naczynia włożyć truskawki i zmiksować . Następnie dodać schłodzoną śmietankę, jogurt, cukier waniliowy i ponownie zmiksować wszystkie składniki.

Zupę wlać na talerze, udekorować truskawką, na środek talerza wsypać łyżkę wiórek kokosowych.