p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Zupa jarzynowa wg Joli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatna w smaku zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa wg Joli Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa jarzynowa wg Joli

 

  • kości i skóry z 2 dużych udek kurczaka
  • 1/2 kg mrożonki warzywnej (marchewka, kalafior, seler, groszek, fasolka szparagowa, por)
  • 1 kostka warzywna Knorr
  • 1 mini kostka pietruszka Knorr
  • 1 mini kostka prażona cebulka Knorr
  • 1 łyżka masła
  • natka pietruszki do dekoracji

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa wg Joli
Na kościach i skórach, które zostały z luzowania udek z kurczaka gotujemy bulion z kostką warzywną. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i dodajemy mieszankę warzyw, rozkruszamy obie mini kostki Knorr, posypujemy nimi warzywa i dusimy ok. 5 minut. Następnie warzywa wsypujemy do garnka z bulionem i gotujemy do miękkości około 5 minut, warzywa nie mogą się rozgotować. Zupę rozlewamy do miseczek i dekorujemy natką pietruszki.
Zupa jarzynowa wg Joli
zupę gotujemy na kościach i skórach, które zostały z luzowania udek z kurczaka
Zupa jarzynowa wg Joli
na patelnię wykładamy mieszankę warzyw, rozkruszamy obie mini kostki Knorr