bajtek

bajtek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 52]

zupa jarzynowa z wkładką mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pożywna, jednogarnkowa moja zupka jarzynowa z wkładką mięsa

zupa jarzynowa z wkładką mięsa

Składniki:

zupa jarzynowa z wkładką mięsa

 

  • 5 marchewek
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 4-5 ziemniaków
  • parę listków kapusty pekińskiej
  • puszka groszku zielonego
  • 0.5 kg mięsa ugotowanego /wieprzowina, kurczak -obojętnie/
  • trochę papryki czerwonej
  • może być i pomidor.....
  • przyprawy: sól, pieprz, ziele ang., listek laurowy
  • można dodać por, seler, fasolkę- wszystko co posiada się w danym momencie " pod ręką"....

 

Sposób przygotowania:

zupa jarzynowa z wkładką mięsa
Wcześniej ugotować mięso aby było miękkie, pokroić w kostkę. Następnie wszystkie warzywa również pokroić w kostkę , paski /jak kto woli/, i gotować na wywarze mięsnym około 15-20 min.
Doprawić do smaku, dodać zieleninę/ niekoniecznie, bo nie wszyscy lubią - ja uwielbiam :O) /