Sposób przygotowania:
Zupa Kalafiorowa
WARZYWA myjemy , obieramy a następnie kroimy.
MARCHEWKĘ w krążki i paseczki. resztę warzyw w kostkę a od kalafiora rozdzielamy różyczki.
SKRZYDEŁKA gotujemy do miękkości i wrzucamy warzywa gotujemy i na samym końcu wrzucamy kalafior.
JAJKO mieszamy np trzepaczka w szklance czy miseczce i wlewamy do zupy mieszając, doda nam to nieco lepszy posmak do zupy. Na końcu zupę zabielamy śmietana.
WSPANIAŁYM dodatkiem do zupy jest podsmażana bułeczka :)
MARCHEWKĘ w krążki i paseczki. resztę warzyw w kostkę a od kalafiora rozdzielamy różyczki.
SKRZYDEŁKA gotujemy do miękkości i wrzucamy warzywa gotujemy i na samym końcu wrzucamy kalafior.
JAJKO mieszamy np trzepaczka w szklance czy miseczce i wlewamy do zupy mieszając, doda nam to nieco lepszy posmak do zupy. Na końcu zupę zabielamy śmietana.
WSPANIAŁYM dodatkiem do zupy jest podsmażana bułeczka :)