agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Zupa kapuściana na rosole

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczna i prosta w wykonaniu lekka zupa z kapusta pekińską. Taką zupę można podawać z ciemnym pieczywem.

Zupa kapuściana na rosole

Składniki:

Zupa kapuściana na rosole

 

  • mała kapusta pekińska,
  • porcja rosołowa,
  • 4 ziemniaki,
  • 2 marchewki,
  • 1/2 małego pora,
  • mały seler,
  • sól i pieprz do smaku,
  • słodka papryka,
  • papryka chili

Sposób przygotowania:

Zupa kapuściana na rosole
Marchewkę i seler pokroić w kostkę pora w plastry. Z porcji rosołowej i włoszczyzny, ziemniaków pokrojonych w kostkę ugotować wywar.

Gdy jarzyny będą miękkie wyjąć porcję rosołową.

Następnie kapustę posiekać dodać do zupy i dalej gotować około 15 minut. Zupę doprawić solą pieprzem słodką papryką , chili.

Podawać z ciemnym pieczywem. 

Tagi:

zupa warzywa