Sposób przygotowania:
Krem brokułowo-jaglany z batatem i mł. jęczmieniem
Do garnka z wodą wrzucamy obrane warzywa: seler, pietruszkę i pokrojoną marchewkę. Gotujemy do miękkości i dodajemy przepłukaną kaszę jaglaną, pokrojonego w drobną kostkę batata, różyczki brokuła, ząbki czosnku i listki bazylii.
Gdy ziemniak będzie prawie miękki, a kasza ugotowana dodajemy olej i przyprawiamy.
Na sam koniec, już po zestawieniu z gazu, dodajemy posiekaną natkę i młody jęczmień.
Zupę miksujemy na krem. Podajemy z kleksem śmietany.
Możemy udekorować świeżą bazylią.
Gdy ziemniak będzie prawie miękki, a kasza ugotowana dodajemy olej i przyprawiamy.
Na sam koniec, już po zestawieniu z gazu, dodajemy posiekaną natkę i młody jęczmień.
Zupę miksujemy na krem. Podajemy z kleksem śmietany.
Możemy udekorować świeżą bazylią.
karola25
MałaMi89
U mnie jest to proste - Córka (2 latka) zazwyczaj je to, co jem ja zachwalając jakie dobre :) jak powiem, że nie dobre to nie tknie (nawet jeśli ja to jem...;))