Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Zupa kapuściana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

smaczna i pozywna zupa kapuściana

Zupa kapuściana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa kapuściana

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa kapuściana
Do garnka z wodą wrzucić porcje rosołową i zagotować. Odszumować. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Warzywa umyć. Marchewki, pietruszkę i seler starkować na tarce. Z kapusty zdjąć wierzchnie liście, przekroić na pół i poszatkować. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Gdy porcja rosołowa zmięknie,wyjąć z wywaru i oddzielić mięso które ponownie wrzucić do wywaru. Następnie dodać kostkę rosołową oraz ziemniaki, warzywa wraz z kapustą. Gotować do miękkości. Cebulę z czosnkiem obrać, opłukać i drobniutko posiekać. Zasmażyć na oleju. Dodać do zupy. Przyprawić przeprawami i wrzucić śliwki. Wymieszać i podgotować. Przecier pomidorowy wymieszać z niewielką ilością wywaru i ponownie przelać do zupy. Pod koniec gotowania dodać śmietanę.
Zupa kapuściana
Marchewke obrac ,umyć i zetrzeć na tarce z pietruszką i selerem
Zupa kapuściana
Z kapusty zdjąć wierzchnie liście i poszatkować
Zupa kapuściana
Cebulę obrać posiekac i zasmażyć z parówkami
Zupa kapuściana
Gdy warzywa zmiekną przyprawić do smaku..