VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 722]

Dietetyczna zupa kapuściana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Znakomita zupa dla osób prowadzących zdrowy tryb życia, dbających o ciało i swój organizm. Zupa składa się z samych warzyw. Dzięki papryce nabiera ostrości,natomiast pomidory nadają słodkawy posmak. Polecam.

Dietetyczna zupa kapuściana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dietetyczna zupa kapuściana

 

  • 1 główka kapusty
  • 4 pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 3 duże cebule
  • Gałązki pietruszki, selera i pora
  • 3 litry wody
  • 2 kostki rosołowe
  • 1 łyżka przyprawy typu Vegeta
  • 2 listki laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • ½ łyżeczki kminku
  • 1 łyżeczka majeranku

Sposób przygotowania:

Dietetyczna zupa kapuściana
Pomidory nacinamy i zalewamy gorąca wodą. Następnie obieramy ze skórki. Kapustę myjemy i szatkujemy w piórka. Zalewamy 3 litrami wody i gotujemy samą około 15-20 minut. Dodajemy kostki rosołowe i przyprawę typu Vegeta. Wcześniej obrane pomidory kroimy w kostkę, papryki również w kostkę, natomiast cebulę w piórka. Zieleninę siekamy. Przygotowane warzywa dodajemy do kapusty. Przyprawiamy majerankiem, kminkiem, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Gotujemy do miękkości wszystkich warzyw.
Dietetyczna zupa kapuściana
Etap 1 Zupa składa się z samych zdrowych warzyw
Dietetyczna zupa kapuściana
Etap 2 Pomidory nacinamy i sparzamy we wrzątku

Tagi:

przyprawy