Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Zupa kartoflana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupkę można przyrządzać zawsze, składniki są proste i zazwyczaj pod ręką. Łatwa w przygotowaniu i smaczna!

Zupa kartoflana

Składniki:

Zupa kartoflana

 

  • 1 kostka rosołowa drobiowa

 

  • 1,5l wody

 

  • 4 duze kratofle

 

  • 1 marchewka

 

 

 

  • szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Zupa kartoflana
Do wody wrzucamy kostkę i czekamy, aż się zagotuje. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niezbyt drobną kostkę. Marchewkę kroimy w talarki. Lubczyk siekamy drobno. Wrzucamy do rosołu ziemniaki, marchewkę, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk. Gotujemy na małym ogniu, aż ziemniaki zmiękną, ok. 20-30 min. Doprawiamy do smaku i zdejmujemy z ognia.

Tagi:

kartoflana