Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa kminkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

kolejna zupa z kuchni węgierskiej

Zupa kminkowa

Składniki:

Zupa kminkowa

 

  • 2 1/2 l wody
  • 5 dag kminku
  • 8 dag smalcu
  • główka cebuli
  • pęczek naci pietruszki
  • 5 g papryki w proszku
  • 6 dag maki
  • sól

Sposób przygotowania:

Zupa kminkowa
Ze smalcu, mąki, drobno pokrojonej cebuli oraz kminku przygotować jasną zasmażkę. Podrumienioną zasmażkę doprawić papryką w proszku i rozprowadzić w zimnej wodzie, posolić, po zagotowaniu gotować jeszcze kilka minut, przecedzić, dodać drobno posiekaną nać pietruszki, podawać z grzankami.

Tagi:

mak