Sposób przygotowania:
Langosze z czarnuszką i sosem czosnkowym
Drożdże rozpuszczamy w wodzie z odrobiną cukru i odstawiamy na chwilę aż drożdże zaczną pracować. Mąkę przesiewamy do miski i dodajemy drożdże i pozostałe składniki. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 30 minut.
Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki około 10 sztuk. Robimy kuleczki i rozpłaszczamy na około 1 cm placki.
Na patelnie wlewamy olej około 5-6 cm. Rozgrzewamy i smażymy z obu stron na złoto.
Sos; Majonez mieszamy ze śmietaną. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy przyprawy i mieszamy.
Oliwki kroimy na połówki.
Langosze polewamy sosem i układamy oliwki. Smacznego ;)
Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki około 10 sztuk. Robimy kuleczki i rozpłaszczamy na około 1 cm placki.
Na patelnie wlewamy olej około 5-6 cm. Rozgrzewamy i smażymy z obu stron na złoto.
Sos; Majonez mieszamy ze śmietaną. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy przyprawy i mieszamy.
Oliwki kroimy na połówki.
Langosze polewamy sosem i układamy oliwki. Smacznego ;)
Zsa Zsa
gosiapiotrek23
Prawda do fit to nie należy ;)