Sposób przygotowania:
Kiełbaski po węgiersku
1. Kiełbaski kroję na pół. W garnku rozgrzewam olej i przesmażam kiełbaski. Cebulę obieram, kroję w piórka i wrzucam do kiełbasy, chwilę smażę.
2. Kiełbaski z cebulą zalewam wodą. Zagotowuję, dodaje pokrojoną w plasterki paprykę, koncentrat, ok 10 ziaren pieprzu, 3 ziarna ziela, pokrojone papryczki chili, i około 1/2 -1 łyżeczki papryki ostrej. Gotuje na małym ogniu aż warzywa będą miękkie ( ok 20 min).
3. Do 1/2 szkl wody wsypuję mąkę i mieszam dokładnie by nie było grudek, wlewam do kiełbasek mieszam i gotuję jeszcze przez 3 minuty.
2. Kiełbaski z cebulą zalewam wodą. Zagotowuję, dodaje pokrojoną w plasterki paprykę, koncentrat, ok 10 ziaren pieprzu, 3 ziarna ziela, pokrojone papryczki chili, i około 1/2 -1 łyżeczki papryki ostrej. Gotuje na małym ogniu aż warzywa będą miękkie ( ok 20 min).
3. Do 1/2 szkl wody wsypuję mąkę i mieszam dokładnie by nie było grudek, wlewam do kiełbasek mieszam i gotuję jeszcze przez 3 minuty.