paolineczka

paolineczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Kiełbaski po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Danie szybkie, tanie i smaczne. Takie kiełbaski przygotowuję na obiad jak i na spotkania ze znajomymi.

Kiełbaski po węgiersku

Składniki:

Kiełbaski po węgiersku

 

  • 4 kiełbaski np.śląskie (ok 500g)
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 średnie cebule
  • pieprz ziarnisty kolorowy
  • ziele angielskie
  • 2 papryczki chili suszone
  • papryka ostra mielona
  • sól, pieprz
  • Łyżka oleju
  • 1/2 szkl. wody + 2-3 łyżki mąki
  • ok 250 g czerwonej słodkiej papryki rożek

Sposób przygotowania:

Kiełbaski po węgiersku
1. Kiełbaski kroję na pół. W garnku rozgrzewam olej i przesmażam kiełbaski. Cebulę obieram, kroję w piórka i wrzucam do kiełbasy, chwilę smażę.

2. Kiełbaski z cebulą zalewam wodą. Zagotowuję, dodaje pokrojoną w plasterki paprykę, koncentrat, ok 10 ziaren pieprzu, 3 ziarna ziela, pokrojone papryczki chili, i około 1/2 -1 łyżeczki papryki ostrej. Gotuje na małym ogniu aż warzywa będą miękkie ( ok 20 min).

3. Do 1/2 szkl wody wsypuję mąkę i mieszam dokładnie by nie było grudek, wlewam do kiełbasek mieszam i gotuję jeszcze przez 3 minuty.