Sposób przygotowania:
Leczo z filetem kurczaka
Filet myjemy i osuszamy. Kroimy w kosteczkę i smażymy z przyprawą do gyrosa, co jakiś czas mieszając. Cukinie myjemy i osuszamy, kroimy w ćwierć plasterki razem ze skórką. Wrzucamy do garnka z dwoma łyżkami oleju. Smażymy przez 3 minuty co chwilę mieszając.
Do cukinii dodajemy pomidory z puszki i dokładnie mieszamy. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę i dorzucamy do garnka. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę, dorzucamy do lecza. Smażymy przez 5 minut i dorzucamy usmażonego wcześniej fileta kurczaka. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy.
Na patelni na której wcześniej smażyliśmy fileta, smażymy pokrojone w plasterki pieczarki. Gotowe przekładamy do lecza i ponownie dokładnie je mieszamy.
Tak przygotowane leczo z gyrosem podajemy na ciepło, wówczas najlepiej smakuje.
Do cukinii dodajemy pomidory z puszki i dokładnie mieszamy. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę i dorzucamy do garnka. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę, dorzucamy do lecza. Smażymy przez 5 minut i dorzucamy usmażonego wcześniej fileta kurczaka. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy.
Na patelni na której wcześniej smażyliśmy fileta, smażymy pokrojone w plasterki pieczarki. Gotowe przekładamy do lecza i ponownie dokładnie je mieszamy.
Tak przygotowane leczo z gyrosem podajemy na ciepło, wówczas najlepiej smakuje.