goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Zupa-krem groszkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupka jest szybka, idealna dla dzieci.

Zupa-krem groszkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa-krem groszkowa

 

  • bulion 1 1/2 l
  • zasmażka jasna 3 łyżki
  • serek topiony ziołowy 2 bloczki
  • groszek zielony 1 szklanka
  • groszek ptysiowy lub grzanki
  • sól

Sposób przygotowania:

Zupa-krem groszkowa
Do zasmażki dolewamy zimny bulion. Zagotowujemy. Gdy zasmażka nam się rozpuści dodajemy serki topione i dokładnie roztrzepujemy je w bulionie (można użyć blender). Pod koniec dodajemy groszek zielony i całość jeszcze raz zagotowujemy. Zupka powinna być gęsta. Doprawiamy do smaku. Podajemy ją z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Zupa-krem groszkowa
Dodajemy grosek zielony mrożony, świeży lub konserwowy
Zupa-krem groszkowa
Naszą zupkę-krem podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami