kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Zupa krem warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa krem jest bardzo sycąca, jako danie jednogarnkowe

Zupa krem warzywny Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa krem warzywny

 

  • 1 kostka wędzonego boczku knorr
  • 4 marchewki
  • 15 pieczarek
  • 2 pietruszki
  • 1 brokuł
  • 1/2 selera
  • 2 l wody
  • 1 przecier pomidorowy
  • 2 serki topione śmietankowe

Sposób przygotowania:

Zupa krem warzywny
Do garnka wlej 2 litry wody, wrzuć kostkę wędzonego boczku. Wszystkie warzywa oprócz brokuła gotuj razem. Jak warzywka będą już prawie miękkie, dorzuć brokuł. Gotuj aż wszystko będzie miękkie. Dodaj przecier pomidorowy i serki.Teraz zdejmij z ognia i blenderem rozdrobnij wszystko aż powstanie krem. Podawaj gorący.
Pomimo braku soli, jest wystarczająco słony. Zupa ta jest słodkawo-słona.
Smacznego
Zupa krem warzywny
Gotuj warzywa aż zrobią się miękkie - w początkowej fazie bez brokuła
Zupa krem warzywny
Do ugotowanych warzyw dodaj koncentrat i serki śmietankowe
Zupa krem warzywny
Zmiksuj wszystko razem blenderem do uzyskania kremu