Sposób przygotowania:
Zupa-krem z zielonego groszku i marchwii
KREM Z ZIELONEGO GROSZKU: Oczyszczony groszek i ziemniaki zalej rosołem i gotuj na średnim ogniu przez ok 20 min. Kiedy będzie już wystarczająco miękki, całość zmiksuj blenderem na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem, a następnie zdejmij z ognia i dodaj lekko ubitą śmietanę.
KREM Z MARCHEWKI: Oczyszczone i obrane ziemniaki oraz marchewki pokrój w kostkę zalej rosołem i gotuj na średnim ogniu przez ok 20 min. Kiedy warzywa będą już miękkie, całość zmiksuj blenderem na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem. Po zdjęciu z ognia dodaj lekko ubitą śmietanę. Gorącą zupę krem od razu rozlej do miseczek, najpierw nalej porcję kremu z zielonego groszku, a następnie wierzch polej kremem marchewkowym. Całość udekoruj grzankami z chleba lub bułki.
Polecamy też przepis na Krem z ziemniaków i brokułów >>>
KREM Z MARCHEWKI: Oczyszczone i obrane ziemniaki oraz marchewki pokrój w kostkę zalej rosołem i gotuj na średnim ogniu przez ok 20 min. Kiedy warzywa będą już miękkie, całość zmiksuj blenderem na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem. Po zdjęciu z ognia dodaj lekko ubitą śmietanę. Gorącą zupę krem od razu rozlej do miseczek, najpierw nalej porcję kremu z zielonego groszku, a następnie wierzch polej kremem marchewkowym. Całość udekoruj grzankami z chleba lub bułki.
Polecamy też przepis na Krem z ziemniaków i brokułów >>>
edytaha
darmiona
mysza75